10 april 2013

Dahl - en indisk linseret

I går lavede jeg en indisk linseret til aftensmad - og det smagte bare så godt! Nem aftensmad fyldt med grønne proteiner :-)

Ingredienser 2 pers.:

3 fed hvidløg
2 løg
1 lille knold frisk ingefær
2 spsk. olie
2 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
2 tsk. spidskommen
1 tsk. stærk karrypasta
400 g røde linser
6 dl vand
2 tsk. salt
1/2 ds. hakkede tomater
1 ds. kokosmælk
Peber
3 gulerødder
2 pastinakker

Fremgangsmåde:

Hak løg, hvidløg og ingefær helt fint. Skyl linserne. Skær gulerødder og pastinakker i små tern.

Svits løg, hvidløg, ingefær og krydderierne af i olien i en mellemstor gryde. Kom så grøntsager og linser i og lad dem svitse med i et par minutter.

Så er det i med vand, salt, tomater og kokosmælk. Bring det hele i kog, og lad det koge i cirka 20 min eller til linserne er helt kogt ud. Rør jævligt i gryden.

Smag til med salt og peber.

Serveres f.eks. med en god salat og lidt brød. Jeg lavede en hurtig salat dertil bestående af gulerødder, spinat, majs, cherrytomater og tranebær.

Okay billedet er ikke verdens bedste, men det smagte altså bare godt!
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar